Hi, ik ben Sabine.

Sinds 2018 ben ik afgestudeerd als dierenfysiotherapeut aan het Aeres Training Centre in Barneveld. Elke dierenfysiotherapeut moet eerst de HBO opleiding (humane) fysiotherapie hebben gevolgd, ik heb dit gedaan van 2012 tm 2016 bij Thim van der Laan in Nieuwegein. Na 6 jaar studeren had ik dan eindelijk het leukste beroep wat er is. Op dit moment werk ik ook nog als humaan fysiotherapeut in een leuke praktijk in een gezondheidscentrum. 

Ik heb bijna 15 jaar een eigen paard gehad, en 11 jaar een hond, allebei heb ik ze op een mooie oude leeftijd in moeten laten slapen. Het eerste jaar van mijn opleiding tot dierenfysiotherapeut heb ik nog veel op beide dieren kunnen oefenen waardoor ze toch nog een beetje onderdeel zijn van mijn beroep. Het gevoel dat je zo'n dier na een behandeling ziet opknappen is heerlijk, dat wil ik elke dier eigenaar kunnen geven!

Als dierenfysiotherapeut vind ik het belangrijk dat uw dier de behandelingen als ontspannen ervaart, het zal in het begin misschien even wennen zijn voor uw dier maar met geduld en rust komen de meeste honden na een paar behandelingen vrolijk mijn behandelkamer binnen lopen en staan de paarden aan het einde van de behandeling net niet te slapen ;)

Dierfysiotherapie is een erkend en beschermd beroep, dat betekent dat dierenfysiotherapeuten staan ingeschreven in het dierengeneeskunderegister. Alleen gediplomeerde therapeuten mogen zich dierenfysiotherapeut noemen.